VijestiZdravlje

Sjajna vijest iz Pfizera: “Učinkovitost našeg cjepiva je oko 90 posto”

TREĆA FAZA ISPITIVANJA

Cjepivo protiv korona virusa sve nam je bliže


Američka farmaceutska tvrtka Pfizer objavila je da raniji uvid u podatke o cjepivu protiv Covida-19 sugerira u trećoj fazi ispitivanja da je njegova učinkovitost 90 posto, javlja AP.

“Ovo je velik dan za znanost i čovječanstvo. Prvi set rezultata iz treće faze kliničkog ispitivanja našeg cjepiva pokazuje rane dokaze da cjepivo može zaštititi od Covida-19”, rekao je direktor Pfizera Albert Bourla.

To ipak ne znači da je cjepivo uskoro gotovo. Radi se, naime, o privremenoj analizi neovisnog odbora za praćenje podataka koji je proučio 94 dosad zabilježene infekcije u studiji u kojoj je bilo uključeno gotovo 44 tisuće ljudi iz SAD-a i pet drugih zemalja.

Tvrtka Pfizer nije pružila više detalja o tim slučajevima i upozorila je da bi se početna stopa zaštite mogla promijeniti do kraja provođenja studije.

Podatke će prikupljati do sredine mjeseca, a tada cjepivo šalju i na odobrenje, a moguće je da prve doze za zdravstvene radnike budu spremne do kraja godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close