Situacije u kojima je dobro nositi tange

Iva Biondić

Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je riječ o tankom i oskudnom komadu donjeg rublja koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija. U ovim situacijama tange bi definitivno trebalo izbjegavati kako bi spriječili neugodne posljedice po intimno zdravlje


1. Ne volite donje rublje od pamuka
Umjetne tkanine poput najlona potiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osjetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju zraka oko vagine, te vam pomaže održati zdravlje ženskih organa. Ako ne volite nositi pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbjegnite nošenje tanga gaćica.

2. Cijeli dan ste u odjeći za vježbanje
Tanka odjeća poput tajica od elastina ili pripijenih najlonki zaustavit će cirkulaciju zraka te doprinijeti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći dio dana provodite u uskoj odjeći – a pogotovo ako je vaša struka povezana s vježbanjem – uvijek ponesite čist i suh par rezervnog donjeg rublja u koji se možete presvući nakon znojenja, a definitivno izbjegavajte nošenje tangi.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u