Scena

Sinjani poklanjaju alku gradu heroju

“Dugo je vremena odluka o tome da se alka trči u Vukovaru dozrijevala u nama Sinjanima i sada smo iznimno ponosni što možemo svečanu alku trčati u Vukovaru. Ovo je po četvrti puta da se alka održava izvan Sinja, ali po prvi puta da je alka izvan Sinja odlukom ljudi, a ne politike”, rekao je u Vukovaru Stipe Jukić predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj nakon što je u dvorcu Eltz u Vukovaru potpisana povelja o održavanju Sinjske alke u Vukovaru.


Povelju je potpisao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Definirano je kako će se svečana alka u gradu heroju trčati 6. svibnja, a trkalište će biti postavljeno u Županijskoj ulici nedaleko Gradskog muzeja. Istaknuto je i kako je riječ o iznimno zahtjevnom događaju u organizacijskom smislu, ali da nema nikakve sumnje da će alka biti održana na najvišem nivou.

Alkarski vojvoda i zapovjednik alkarske povorke, vojvoda Ante Vučić, kazao je kako svečanu alku u Vukovaru posvećuje svima onima koji su branili Vukovar i poginuli za taj grad te svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close