VijestiScena

Singrlice novim singlom “Ljelje” predstavljaju Slavoniju u suvremenom aranžmanu

Ženski vokalni ansambl Singrlice predstavlja još jedan singl s odličnog albuma “Huncut i grdobe”.


Pjesma “Ljelje” predstavlja Slavoniju, djevojke koje u proljeće odjevene kao kraljice obilaze selo i izvode ritual sastavljen od osobitih pjesama i mačevnog plesa. Proljetna procesija Ljelja u selu Gorjani kod Đakova zaštićena je u UNESCO-u kao nematerijalna svjetska baština. Sigrlice su se odlučile za jednu suvremenu verziju s jedinstvenim aranžmanom koji potpisuje Tomislav Jozić, dok je sjajan video spot režirao Boris Sekulić.

Singrlice svih godina postojanja njeguju hrvatsku etno glazbu kroz autorski pristup obradi i izvođenju izvornih tradicijskih napjeva. Ove dvostruke dobitnice Porina za najbolje etno albume, široj javnosti poznate kao finalistice glazbenog showa “Do posljednjeg zbora”, u lipnju prošle godine objavile su za Croatia Records četvrti album “Huncut i grdobe”. Pjesmama su obišle razne krajeve Hrvatske i svojim jedinstvenim potpisom slušateljima omogućile jedinstveni doživljaj putovanja kroz vrijeme. Ako ste se ikada zapitali kako bi tradicionalni napjevi zvučali da su skladani u moderno vrijeme, odgovor na ovo pitanje mogu dati Singrlice “Ljeljama” i ostalim biserima koji se nalaze na njihovom aktualnom albumu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close