VijestiScena

Singrlice najavljuju novi album tradicionalnom pjesmom “Katica, Katica”

Singrlice, samoborsko-karlovački ženski vokalni ansambl koji je 2016. godine osvojio nagradu Porin za najbolji album etno glazbe “Ajde cure u…”, predstavlja spot za tradicionalnu međimursku pjesmu “Katica, Katica”.


Aranžman ovog napjeva napravio je voditelj Singrlica, Tomislav Jozić, a naći će se na njihovom novom, četvrtom studijskom albumu ‘Huncut i grdobe’ koji će u nakladi Croatia Recordsa biti objavljen u lipnju.

Singrlice njeguje hrvatsku etno glazbu kroz autorski pristup u obradi i izvođenju izvornih tradicijskih napjeva. Uz to što su dobitnice Porina, široj javnosti poznate su i kao finalistice glazbenog showa “Do posljednjeg zbora”. Svojim raznolikim programom, autentičnim zvukom i kvalitetom izvedbe, Singrlice vam mogu pružiti jedinstven doživljaj putovanja glazbe kroz vrijeme te vam prikazati kako bi jedan tradicionalni napjev zvučao da je skladan u suvremeno doba.

Režiju zanimljivog spota potpisuje mladi redatelj Dinko Pasini, a ulogu Katice odigrala je Katarina Vukadin.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close