GlazbaVijesti

Singrlice i Sudar Percussion otkrili spot za još jednu pjesmu s Porinom nominiranog albuma

“Folk & Roll” je album kojim se tradicionalna glazba ovog područja još jednom predstavlja u sasvim novom i neočekivanom izdanju, što je svojstveno Singrlicama, a sve to zahvaljujući inspirativnom, duhovitom i hrabrom zvuku udaraljki kakav je svojstven samo Sudar Percussion ansamblu.


Ovaj album nedavno je nominiran za glazbenu nagradu Porin čije pobjednike ćemo saznati 28. travnja u Boćarskom domu u Zagrebu. S albuma “Folk & Roll” upravo su objavili još jedan singl i videospot “Pet je kumi”. Ovu međimursku pjesmu prva je pjevala Međimurka Anđela Potočnik, datum prve snimke nije poznat, ali se to dogodilo u razdoblju dok je bila dio ansambla LADO od 1955. do 1995. godine. Aranžman nove izvedbe potpisuje Filip Horvat, dok na njoj možemo čuti i sjajnog Mihaela Paara na klarinetu.  Na produkciji spota radila je Filmerija, a režiju i montažu potpisuje Sanjin Stanić. Spot je sniman u Jaškovu.

Album “Folk & Roll” objavljen je digitalno krajem 2022. godine, a početkom ove godine stigao je i na CD. Možete ga kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i na webshopu gdje su u tijeku uskršnji popusti do 20 posto.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close