Scena

Sindroma Down ovom mladiću nije bila prepreka da režira autobiografski film

U pričama o prevladavanju prepreka i pomicanjima granica protivno svim očekivanjima ljudi često nađu inspiraciju za prevladavanje vlastitih prepreka. Jednu takvu priču, režiranjem autobiografskog filma, ispričao je Jeff Smith koji se s prvom preprekom suočio već rođenjem s Downovim sindromom


Osim sindroma Down, Jeffovo djetinjstvo obilježile su brojne zdravstvene tegobe zbog kojih se s obitelji morao preseliti u Kaliforniju te vrlo rani gubitak oba roditelja. Okolnosti zbog kojih bi i mnogi zdravi posustali Jeffa nisu pokolebale pa je s jakom voljom i nevjerojatnim optimizmom krenuo ostvarivati svoje snove.

Želeći ispričati svoju životnu priču, odlučio je da ga ništa neće zaustaviti u nastojanju da postane filmski redatelj. Upisao se na radionicu filma i medija te uz podršku mentora i kolega uspio snimiti film ‘Save Me Mine’.

Film govori o Jeffovom životnom putovanju, preprekama koje je morao savladati da bi ostvario snove, ali i o njegovoj toploj osobnosti i otvorenosti koje su mu pomogle u prevladavanju prepreka.


 

Tekst: tportal
Foto: screenshot YouTube

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close