Vijesti

Sindikati objavili u kojim će školama štrajkati sljedeća dva dana

U srijedu će se štrajkati u osnovnim i srednjim školama u Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a u četvrtak u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, najavili su sindikati na konferenciji za medije. Također, u srijedu će se po drugi put štrajkati na fakultetima.


Sutra ćete dobiti informacije o najavama naših drugih aktivnosti jer štrajk nije jedina i dovoljna aktivnost za pritisak prema Vladi”, najavio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Današnjem štrajku odazvalo se 97,47 posto zaposlenih. Brojke dokazuju da ministrove prijetnje samo jačaju štrajk”, poručila je predsjednica Sindikata hrvatsktih učitelja Sanja Šprem.

Upozorila je da nisu sindikalni čelnici odgovorni za to što je socijalni dijalog mrtav u Hrvatskoj, nego Vlada i istaknula. ‘‘Mi nismo privatizirali jučerašnji sastanak Vlade i sindikata, niti smo izvodili performans. Vlada izvodi sustavni performans i obmanjuje da naši zaposlenici traže kruha povrh pogače. Pokušavaju opstruirati štrajk i prijete da štrajk neće biti plaćen. Ovakve vrste zastrašivanja već su viđene u svim štrajkovima. Nisu nimalo kreativni”.

Da bi premijer shvatio kolika je plaća u obrazovanju, pozivamo sve da na mail premijera šalju svoje platne liste. Učitelji se ne trebaju sramiti svoje plaće. Čistačice neka pokažu da žive na rubu egzistencije, tajnici da su već godinama potplaćeni. Informacije o velikim plaćama nisu točne. I ja ću mu poslati svoju platnu listu i da shvati da je moja plaća mnogo manja od njegove, da otkloni i zadnju sumnju koja je prepreka socijalnom dijalogu u Hrvatskoj”, poručila je Šprem najavljujući da će vladajući uskoro uistinu vidjeti što je to pravi performans.

Štrajk nije jedina i dovoljna aktivnost za pritisak prema Vladi, poručili su sindikati.

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close