Lifestyle

Sindikati objavili kad će ponovno štrajkati škole u Ličko-senjskoj županiji

Učitelji štrajkaju već 15. dan. Ovo je možda najjači štrajk do sada u srednjim školama, kazali su sindikalisti na konferenciji za medije i objavili da je u štrajku je njih 92,7 posto. Sindikati su sigurni da će doći do trenutka da sjednu s Vladom za stol.


Kažu kako tako neodgovornu Vladu nisu vidjeli. Sastanak ne mole, ali očekuju.

Rekli su i kako su oduševljeni odazivom u županijama u kojima su škole u štrajku. Za sljedeći tjedan su najavili “dva jača udara”, ali će informacije otkriti tek u ponedjeljak.

Poručuju da čak i ako Vlada usvoji proračun sutra na sjednici Vlade ne znači da odustaju. Dok ga ne usvoji Sabor – do tada će najmanje trajati štrajk. Ne zanima ih tko će ostati u koaliciji. Njihovi zahtjevi ostaju.

U četvrtak će štrajkati škole u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj, dok u ponedjeljak štrajkaju u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close