Vijesti

Sindikati napustili pregovore, sutra štrajk u školama u Zagrebu

Štrajk prosvjetara danas je nastavljen u tri županije, Primorsko – goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.


Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama je kazao da će se sutra štrajkati Grad Zagreb i Dubrovačko-neretvanska županija.

Danas u 10 sati u Ministarstvu rada počeo je sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi za pregovore o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, što se odnosi na povećanje osnovice na plaću u svim javnim službama, a ne na pregovore vezane uz povećanje koeficijenata složenosti posla učitelja i profesora.

Po dolasku na pregovore, Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama rekao je da će tražiti i razgovor o koeficijentima učitelja i profesora. Sindikati državnih službi su brzo otišli sa sastanka, a dogovorili su se da će se sljedeću srijedu ponovno sastati, a potpisali su protokol u pregovorima za osnovicu plaće.

Sindikati u školstvu napustili su pregovore jer su im na pitanje ima li Vlada termin kada će se razgovarati o koeficijentima, odgovorili “ne znam”.

Nakon nekoliko razmišljanja dobili smo odgovor da Vlada ne zna”, kazao je Mihalinec i objasnio da se dizanjem osnovice ne rješava zaostajanje plaća u obrazovanju. Najavili su i da će štrajk na fakultetima biti nastavljen u srijedu.

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close