Događanja

Šima Jovanovac – Bećarski sin slavi 50 godina svoje karijere

Ove godine obilježava se 50. godina glazbene karijere slavonskog glazbenika, pjevača i skladatelja Šime Jovanovca, čije su skladbe često nagrađivane na mnogim uglednim festivalima tamburaške glazbe.


Šima Jovanovac, bećarski sin, koji se već više od četvrt stoljeća bavi glazbom koju je obogatio, ne samo kao autor tamburaških skladbi koje su toliko ušle u srce i dušu štovatelja lijepe pjesme da su postale evergrini hrvatske glazbe, već i kao osnivač Festivala domoljubne pjesme BRODFEST te kao njegov umjetnički ravnatelj pod čijom se dirigentskom palicom o Hrvatskoj i Hrvatskoj pjeva na svim narječjima Lijepe naše.

Osnivač je i prve producentske kuće u Slavoniji ( M AUDIO VIDEO PRODUKCIJE ) u kojoj su svoje prve korake napravili svi oni koji u svijetu tamburaške glazbe nešto znače (Zlatni dukati, Kristali, Romanca, Slavonske lole, Viktorija Kulišić – Ðenka i mnogi drugi), a nedugo zatim i izdavačke kuće MULTI MUSIC MEDI-e , koja je pokrenula i prvi, a za sada i jedini, list za tamburaše simboličnog naslova -“TAMBURA”.

Ostati svoj i činiti sve za promociju kraja iz kojeg dolazi, za promociju tambure i izvorne glazbe uvijek su bili Šimini prioriteti. U tom kontekstu treba gledati i njegove albume koji su uvijek na temeljima narodnih vrela. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima. Iza njega su mnogobrojne turneje diljem svijeta, a nosi i status umjetnika i odlikovenje za izuzetne doprinose u kulturi.

Ovaj nezaboravni lola i bekrija najavljuje i svoj veliki koncert koji će se 28. 10.2015., na blagdan Sv.Šimuna, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 20 sati. Na koncertu će, uz Šimu Jovanovca, nastupiti i Tomislav Bralić i Klapa Intrade, Krunoslav Kićo Slabinac, Najbolji hrvatski tamburaši, Cecilija, te gosti iznenađenja, nezaobilazni na svim velikim ‘bećarskim okupljanjima’.

Osigurajte svoje karte na vrijeme kako biste bili dio ovog pravog slavonskog veselja i proslavite sa Šimom zlatni jubilej. Karte za koncert možete kupiti ovdje.


Tekst: večernji hr

Slika: youtube com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close