VijestiScena

Siječanjski popust na predstave u Teatru &TD

Prva je na rasporedu 13. siječnja monodrama ‘Veliki odlazak’ u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije Zdenka Jelčića, rađena pak prema monodrami ‘Minetti’ austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda. Predstava govori o povratku velikog glumca na kazališne daske nakon poduljeg izbivanja kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

Predstavu Saše Božića koji je kroz elemente akrobatske joge ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela ‘Glorija’, sa sjajnom Natašom Dangubić u glavnoj ulozi te cijelom plejadom mladog hrvatskog glumišta, možete pogledati 19. i 20. siječnja.

Prisjećanje na kultne predstave i likove koji su prošli kroz ovo kazalište, predstava ‘Rasprodaja’ u režiji Mirana Kurspahića na rasporedu je 21. siječnja.

Kurspahić je na programu i idućega dana, 22. siječnja s predstavom’Žrtve zemljopisa’ koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a koja prikazuje dobre i loše strane takozvanog domaćeg mentaliteta.

Istoga dana, 22. siječnja, premijerno će biti izveden ‘Crtač’, nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. ‘Crtač’ se razvija u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples. Reprize predstave možete pogledati 23. i 24. siječnja.

Potresna priča o životu naše velike pjesnikinje Vesne Parun u predstavi ‘Ja koja imam nevinije ruke’na programu je 23. siječnja.

Redatelj Miran Kurspahić vraća se 24. i 25. siječnja s predstavom ‘Potop’ koju nose dvije priče, jedna smještena u1964., a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju. ‘Potop’ je 2014. bio nominirana za NHG u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu.

‘Planet 8’, glazbeno-scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca ‘Josip Štolcer Slavenski’ za najbolje glazbeno djelo u 2013., pogledajte 26. i 27. siječnja.

U utorak, 27. siječnja, na rasporedu je i predstava ‘Manje zlo’ kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspirirana filmom ‘Idi i gledaj’ Elema Klimova i poemom ‘Četiri kvarteta’ T. S. Eliota. Predstava će igrati u Kinu SC, a pogledati je možete i 28. siječnja.

‘Čuj, Hamlete, čuj’, najnovija predstava mlade argentinske redateljice Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece, na rasporedu je 28. i 29. siječnja. Predstava propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

Jedinstveno glazbeno-scensko djelo ‘Malo je dovoljno’, koje potpisuju trojica autora: Aleksandar Stojković, frontmen kultne beogradske grupe Goribor te glazbenici Alen i Nenad Sinkauz, pogledajte30. siječnja. Riječ je o izuzetno emotivnoj i ogoljenoj priči o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

Apsolutnim hitom prošle sezone ‘Ko rukom odneseno’ kojeg su i kritičari i publika prozvali remek-djelom u malom, završava akcija siječanjskih popusta u Teatru &TD. Kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima, ljubavnima i prijateljskima na rasporedu je 30. i 31. siječnja.

Foto: Teatar &TD
Tekst: Tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close