AutomotoTech

Sigurnost vozača je na prvom mjestu!

Vozila su proteklih godina doživjela pravi procvat po pitanju tehnologija koje se u njih integriraju. No, inovacija je najuočljivija tamo gdje od njih ima najviše koristi – u povećanju sigurnosti u prometu. Nekoliko proizvođača tu su (p)ostali pioniri, a Philip Barker s HERE 360 bloga izdvojio je neke od njih


Za Volvo možda ne treba trošiti previše riječi. Švedski proizvođač automobila tek nastavlja desetljećima dugu tradiciju brojnih inovacija u segmentu automobilske sigurnosti, koja je razvojem novih tehnologija postala nevjerojatna. Do te mjere da ovaj proizvođač ima viziju kako u njihovim vozilima 2020. neće biti stradalih ili ozbiljno ozlijeđenih putnika. Prije desetak godina su pokrenuli projekt Volvo City Safety za izbjegavanje sudara, koji iz generacije u generaciju postiže sve bolje rezultate.

Moderna Volvo vozila opremljena su različitim inačicama ovog sustava, koji ima jednostavnu ulogu – reagirati onda kada to vozač ne učini na vrijeme. Bilo da je riječ o pješaku koji izlijeće na slabo preglednom dijelu ceste, životinji na cesti u mraku ili nečem trećem, sustav može reagirati zahvaljujući kombinaciji kamera i radarskog sustava. Vozilo neće tek bez upozorenja zaustavljati vozilo već će vozača upozoriti vibracijama kontrola te naposljetku agresivno zakočiti kako bi posljedice bile što manje.

Više čitajte na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close