VijestiScena

Šibenski pjevač Mile Perkov pustio “Suze za Dalmaciju”

Nakon nekoliko uspješnih singlova i nastupa na prošlogodišnjem CMC festivalu, Šibenčanin Mile Perkov snimio je spot za pjesmu “Suze za Dalmaciju”.


Snažna priča koja govori o odlasku iz Dalmacije, ali i ljubavi prema rodnom kraju osigurala mu je prvo mjesto na međunarodnom festivalu zabavne glazbe Marco Polo 2018. na Korčuli. Na vokalnim dionicama pridružile su mu se klape Bunari i Godimenti, a gitare i mandoline odsvirali su Nino Nimac i Mile Perkov. Glazbu i aranžman potpisuje Ante Toni Lasan, dok su autori teksta Dinko Zrilić i Ante Toni Lasan. Videospot je sniman na lokacijama Split, Primošten, Šibenik, Knin, Drniš, Mirlović, Velim, Vodice i Tribunj, a konceptualno je zamišljen kao razglednica koja prikazuje svu raskoš dalmatinskog kraja. Režiju spota potpisuje Tomislav Dugandžić.

Mile Perkov s nepunih je šest godina počeo pjevati u malom zboru Katedrale sv. Jakova u Šibeniku, a pohađao je i pripremne razrede Osnovne glazbene škole Ivan Lukačić u Šibeniku gdje je svirao trombon. Kasnije je bio član klapa “Logorun” Tribunj i “Mirakul” Vrpolje te ansambla “Bracera” s kojim je 2011. godine na Melodijama hrvatskog juga Opuzen osvojio drugo mjesto publike s autorskom pjesmom “Kada zaspe svića”. Nakon tog uspjeha kreće u solo vode sa singlom “Dalmacija plače, Dalmacija piva” s kojim nastupa u Opuzenu 2015. godine. Drugi singl “Kriva je” objavljen je 2016. godine, a treći “Lipša od sviju” 2017. godine. “Ajmo prijatelji” četvrti je singl kojim se široj publici predstavio na CMC festivalu 2018. godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Šabić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close