VijestiGrad ZagrebTech

Na Sferakonu velika maketa Hogwartsa i 30 originalnih štapića iz Harryja Pottera

SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove se godine održava po 39. puta, od 12. do 14. svibnja na FER-u, a posebno iznenađenje sprema u svom izložbenom dijelu!


Ovogodišnji SFeraKon sprema potpunu senzaciju u svom izložbenom dijelu: veliku maketu čuvenog Hogwartsa, škole vještičarenja i čarobnjaštva iz serije romana i filmova o Harry Potteru i čak 30 originalnih replika čarobnih štapića koji su „dopali“ u ruke Josipu Demeteru iz udruge Ming magija i to direktno iz studija!

Maketu Hogwartsa izradio je Virovitičanin Sandro Požežanac pazeći na svaki i najmanji detalj, na čemu mu je osobno čestitao Gary Tomkins, scenograf koji je radio na Harry Potter filmovima. Izrada makete omjera 1:186 trajala je četiri mjeseca.

Svakako treba spomenuti i SFeraKonsku zbirku. Zagrebačko Društvo za znanstvenu fantastiku SFera svake godine povodom Dana znanstvene fantastike – SFeraKona objavljuje zbirku SF i fantasy priča domaćih autora. Zbirku dobivaju na poklon svi posjetitelji SFeraKona, a cilj joj je proširiti svijest o domaćoj SF sceni i promovirati domaće autore.

Svake druge godine zbirka je posvećena nekom podžanru spekulativne fikcije, pa su do sada objavljene zbirke posvećene hororu (Zagrob), fantasyju (Zmajev zlatni svitak), steampunku i space operi (Parasvemir), apokalipsi (Smak!), paralelnim svemirima (Ukronije), te krimićima i špijunskim pričama (Futur crni). Ovogodišnja, 23. po redu zbirka spekulativne fikcije, znakovitog naslova SFumato, sadrži priče 15 autora od kojih su neki debitanti, a neki već dobro poznati čitateljima. Zbirku su uredile Ivana Delač i Tatjana Jambrišak, a autor naslovnice je Igor Kordej.

Više o Sferakonu pratite na službenoj stranici

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close