Dom

Sezona je smrdljivih martina, evo kako ih se riješiti

Sezona je smrdljivih martina i malo je onih koji ne muče muku s ovim dosadnim kukcima. Početkom jeseni najviše ih ima i kao da čekaju pred našim vratima i prozorima kada ćemo ih otvoriti ne bi li se uvukli u tople domove, piše Vecernji list


Iako mislite da vam možda nema spasa dok se temperature ne spuste ispod ništice, vrijeme je da smrdljivim martinima stanete na kraj i to uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova.

Prvo i osnovno jest da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata. Ako nemate novca za skupe komarnike koji se ugrađuju na stolariju, uvijek možete kupiti one jeftine mrežice koje ne koštaju više od desetak kuna i polijepiti ih na okvire prozora koje često otvarate. Pobrinite se i da nemate nikakvu rupu na prozoru ili vratima jer su smrdljivi martini kao i komarci, kroz najmanju rupicu će se uvući u vaš dom.

Kako bi spriječili njihov ulazak u vašu kuću, poslužite se žutim papirom. Naime, ove kukce privlači žuta boja pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polijepite žuti papir na koji će ovi dosadni kukci dolaziti.

Pročitajte više na Vecernji list

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close