Vijesti

Senj podiže naknade za novorođene

Grad Senj će ove godine višim naknadama za novorođenu djecu pokušati ostvariti bolju demografsku slika u Senju koja je danas, najblaže rečeno, zabrinjavajuća jer je područje grada iz dana u dan sve pustije.


Za svako rođeno prvo dijete Grad će isplaćivati naknadu od tisuću kuna, a za svako drugo rođeno dijete dvije tisuće kuna. Naknada za treće i svako sljedeće rođeno dijete je 20 tisuća kuna, s tim da će se ta naknada isplatiti u razdoblju od dvije godine u osam pojedinačnih rata od 2,5 tisuće kuna, ali sve pod uvjetom da za to vrijeme barem jedan od roditelja ima prebivalište na području Grada Senja, doznaje Novi list.

O isplati naknade za treće i svako sljedeće rođeno dijete donosi se posebno rješenje, a naknada za novorođeno dijete općenito neće se isplatiti podnositelju zahtjeva koji je isto ili slično pravo ostvario pri nekoj drugoj jedinici lokalne uprave i samouprave.

Koliko će ova mjera utjecati na demografsku sliku, teško je procijeniti, ali je poznato da mladi i čitave obitelji sa senjskog područja iseljavaju u potrazi za poslom i boljim životom, a od starijih koji ostaju teško se može očekivati prilog demografskoj obnovi.

Sliku sve lošijeg demografskog stanja svakodnevno »upotpunjava« zatvaranje uslužnih obrta i poduzeća te trgovina, što je samo odraz sve manje potražnje i neisplativnosti poslovanja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Novi list | Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close