Scena

Semir Sammy Hasić, svjetski prvak u sviranju harmonike i Natalia predstavljaju pjesmu “Hava Nagila”

Svjetski prvak u sviranju harmonike, profesor Semir Sammy Hasić, u suradnji s violinisticom Natalijom Stanisavljević objavio je pjesmu i spot ‘Hava Nagila’.


Riječ je o fantastičnoj izvedbi tradicionalne hebrejske pjesme u aranžmanu Josipa Cvitanovića kod kojeg je pjesma i snimana i miksana, mastering je napravio Mladen Malek, a produkciju pjesme potpisuje Zrinko Tutić.

Umjetnik i skladatelj Semir Hesić, rođen u Zenici 1964. godine, jedan je od najboljih harmonikaša na svijetu. Kruna njegove bogate dugogodišnje karijere bila je nagrada Svjetskog prvaka 1994. godine na Svjetskom natjecanju harmonikaša u Italiji.

Sviranjem se počeo baviti sa 6 godina kada ga je poučavao dvostruki svjetski prvak u sviranju harmonike, Janez Goveduk. Završio je glazbenu školu i Glazbenu akademiju u Sarajevu. Svirao je na koncertima diljem Europe i SAD-a, za Papu Ivana Pavla II. kao i na koncertima raznih pop i rock glazbenika na kojima je zbog svoje virtuoznosti zaslužio nadimak ‘Mozart Balkana’. Redovito dodijeljuje nagradu ‘Sammy’ glazbenim školama kao nagradu za najbolje mlade harmonikaše. Održava koncerte, sklada i poučava mlade glazbenike, a na njegovom je repertoaru blizu 7000 pjesama.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close