Zdravlje

Seminar “Uloga kineziologije i medicine rada za zdraviji i duži radni vijek” u Gospiću

Poludnevni seminar na temu Uloga kineziologije i medicine rada za zdraviji i duži radni vijek u sklopu europske kampanje „Zdrava mjesta rada za sve uzraste 2016.-2017.“, održat će se 14. rujna 2017. u Hotelu Ana u Gospiću.Seminar organizira Zavod za unapređivanje zaštite na radu, središnja javna institucija u ovom području, uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU OSHA).

Cilj seminara je upozoriti na važnost očuvanja zdravlja radnika, aktivnog, održivog i što duljeg radnog vijeka, te važnost zdravog starenja, u sklopu čega će se ukratko predstaviti ciljevi kampanje EU OSHA-e „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ 2016.-2017. i e-vodič o upravljanju sigurnosti i zdravljem na radu za radnike starije životne dobi. Na seminaru će se uz primjere dobre prakse govoriti o tome kako kineziolog rada može pomoći u prevenciji mišično-koštanih oboljenja, te pokazati vježbe za očuvanje zdravlja lokomotornog sustava.

Također će se obraditi važne teme s primjerima dobre prakse kao što su teme o održivom radnom vijeku, zdravom starenju i prevenciji zdravstvenih problema. Tema Što učiniti kako bismo smanjili broj ozljeda na radu u Republici Hrvatskoj važna je radi uloge dionika u zaštiti na radu kod poslodavca s ciljem poboljšanja stanja. Inspektor rada za zaštitu na radu prikazat će statistiku ozljeda na radu za 2016. godinu u Republici Hrvatskoj temeljenu na podacima Inspektorata rada prema granama djelatnosti, te teže i smrtne ozljede prema uzroku njihova nastanka. Također će detaljno opisati postupanje inspektora za vrijeme inspekcijskog nadzora zbog ozljede na radu.

Seminar je besplatan, a sudionici će dobiti Potvrde o sudjelovanju Europske agencije za zaštitu na radu i Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close