Vijesti

Seksualni život parova prolazi kroz 8 različitih faza

Ljudi se s godinama mijenjaju, a s njima i svi odnosi koje stvaraju. Slično vrijedi za seksualni život koji u braku ili dugoj vezi u prosjeku prolazi kroz osam različitih faza. Početni zanos i požudu teško je održati živom, ali moguće je ako se u to ulaže puno truda, piše 24sata


1. Opsjednutost i požuda

Prvu fazu prati euforija i opijenošću partnera jedno drugome. Mozak u to vrijeme ponesen zaljubljenošću ispušta velike razine hormona sreće, serotonina i dopamina što tijelu daje eksploziju energije.

Parovi tu energiju najčešće koriste za valjanje među plahtama. Seks je tada čest, a partneri su nezasitni te što više vremena provode u krevetu.

2. Maženje

Nakon početne faze stalnog seksa, požuda se polako smanjuje i nastupa faza maženja. Tada je važniji osjećaj sigurnosti od brzog seksa na stražnjem sjedištu auta. U to se vrijeme, kada nestane zanos, vidi kakav će par seksualni život imati.

3. Igre moći

U ovoj se fazi odvijaju borbe za moć, odnosno odlučuje se tko je šef u vezi. Svađe mogu biti intenzivne i oštre, a seks se koristi kao oružje. Partneri se seksom koriste kako bi nešto postigli ili ga čak uskraćuju u želji da ostvare svoje ciljeve.

4. Uočavanje različitosti

Parovi polako shvaćaju da nije moguće biti jedno drugome sve. Tada počinju tražiti ispunjenje svojih potreba koje partner ne može zadovoljiti izvan doma. To mogu biti hobiji, različite aktivnosti…

Rijetko partneri to žele u isto vrijeme, pa se uvijek netko nađe povrijeđen. Takvo se ponašanje odražava i na seksualni život pa parovi sve više uočavaju međusobne različitosti. To je ujedno i prilika da isprobavaju nove stvari, a i malo ljubomore može začiniti vruće igrice među plahtama.

5. Kaos zbog djece

U ovoj fazi partner se pokušavaju naviknuti na nove uloge mame i tate, a u krevetu vlada suša. Neispavanost uzima danak što se uvelike odražava na seksualni život.

Parovi koji snize očekivanja u prve dvije godine djetetova života, najbolje preživljavaju, potvrdile su studije. A sve zahvaljujući tome što znaju da je to samo privremena faza.

Više na 24sata

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close