VijestiZdravlje

Ovo su seks poze s kojima trošite najviše kalorija

I oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani. Muškarci troše više kalorija tijekom seksa, piše 24 sata


Pola sata vođenja ljubavi potroši oko 150 kalorija, no ovisno o pozi, ta brojka može biti i veća. Izdvojili smo seks poze s kojima se troši najviše kalorija, što je odlična (i puno ugodnija) alternativa odlascima u teretanu. Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci.

Najviše mišića u tijelu aktivira najklasičnija poznata poza, ona misionarska, ali to vrijedi samo za muškarce.

I ne zaboravite, i samo ljubljenje troši određeni broj kalorija – preciznije oko 68 u sat vremena. Možda se ovako ne čini puno, ali svaka potrošena kalorija je važna.

Također, i oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani.

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvijek “završi sretno”.

I još jedan zanimljiv detalj – za vrijeme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase.

Koliko kalorija se troši tijekom pola sata seksa, izračunao je osobni trener Charlene Ciardiello, ujedno i  voditelj holističkog fitness programa “Shut up and move”.

Poza – ona je gore

U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosječno 122. Više kalorija otopit će kao ne sjedi na partneru, već je u čučećem položaju – to povećava broj potrošenih kalorija na 172. Ovom pozom jačaju se i mišići, nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

Pročitajte više na 24 sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close