VijestiZdravlje

Seks kalkulator otkriva s koliko smo ljudi indirektno spavali

Seks kalkulator temelji se na teoriji ”šest stupnjeva odvojenosti”, koja zastupa tezu da smo svi međusobno povezani kroz šest osoba u našoj okolini, tj. da svatko može doći do svakoga preko šest posrednika.


“Seks i zbližavanje s partnerom putem tjelesnog kontakta je prekrasan, ali moramo biti svjesni da donosi i određene rizike. Neke spolno prenosive bolesti uzrokuju infekcije koje mogu dovesti do neplodnosti i težih bolesti. Ovaj kalkulator je napravljen s ciljem da spolno aktivne osobe dobro razmisle prije upuštanja u nezaštićene odnose s različitim partnerima”, kaže stručnjak za žensko spolno zdravlje Brett Worly iz Medicinskog centra na sveučilištu u Ohiou u razgovoru za YahooHealth.

Koristeći ovaj princip šest stupnjeva, seks kalkulator uzima broj seksualnih partnera koje si imala/imao u određenim godinama života i taj broj množi s brojem bivših partnera od tvojih partnera (statistički broj vjerojatnih partnera), tj. procjenjuje broj osoba u čijem kontaktu si indirektno, prema najvjerojatnijim statistikama bio/ bila izložena preko zajedničkih partnera.

Broj indirektnih seksualnih partnera možete izračunati ovdje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close