Grad Zagreb

Seizmograf Kuk: Ne nasjedajte na glasine o novim, još jačim potresima!

Krešimir Kuk iz Seizmološkog zavoda izrazio je u nedjelju nadu da je „glavni udar“ potresa koji je pogodio Zagreb prošao i da će naknadno biti slabiji, građanima je poručio da ne nasjedaju na informacije o navodnim novim, još jačim potresima.


Navodno su izdana priopćenja o novim, jačim potresima, ne nasjedajte na glasine“, poručio je Kuk građanima i objasnio da nakon glavnog potresnog udara uobičajeno slijedi smirivanje tla.

Potresi se ne najavljuju, ne predviđaju, nemojmo stvarati panku, za to nema mjesta“, pozvao je Kuk preko Hrvatskog radija.

Potvrdio je da je Zagreb i okolicu pogodio vrlo jak potres i još jedan nakon njega, što je stvorilo paniku. „Nadam se da je to bio glavni udar i da naknadni, kojih će sigurno biti, neće biti tako jaki“, rekao je Kuk.

Građane je pozvao da ostanu mirni i slušaju upute nadležnih službi, te da se, zbog epidemije koronavirusa, ne skupljaju u grupama.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close