Sedam mogućih uzroka boli u leđima

Iva Biondić

Bol je znak kojim nam tijelo želi dati do znanja da nešto nije u redu. Kada je u pitanju bol u leđima, uzrok može biti poprilično jasan, ali može biti i nedokučiv. Stoga vam donosimo sedam mogućih uzroka boli u leđima


1. Stres
Stres može uzrokovati zategnute mišiće i čvorove u vratu i gornjem dijelu leđa što svakako može biti bolno. Također, grčenje u leđima može izazvati i anksioznost.
Tehnike opuštanja poput dubokog disanja i meditacije te intenzivno istezanje i joga mogu biti od velike pomoći u ovom slučaju.

2. Prečesto korištenje mobitela
Povijanje nad mobitelom ili tabletom po nekoliko sati dnevno može biti jedan od uzroka boli u leđima. Naime, kada je vrat u tom položaju te su ramena pogrbljena to stvara dodatan težinski pritisak na kralježnicu i može promijeniti vaše držanje i uzrokovati bolove.
Naravno da bi najbolja opcija bila smanjiti vrijeme provedeno s mobitelom ili tabletom u ruci, no ako to nije moguće pokušajte barem držati napravu u prirodnoj razini očiju.

3. Nepravilno sjedenje
Konstantno sjedenje za stolom nije dobro za vašu kralježnicu jer loše držanje može uzrokovati bol u donjem dijelu leđa tako što pojačava količinu pritiska ili napetosti na kosti, zglobove, ligamente i diskove.

Držanje tijekom sjedenja za radnim stolom možete popraviti na jednostavan način – podlaktice trebaju biti paralelne s podom, glava i torzo trebaju biti zajedno poravnani, stopala trebaju biti ravna na podu, bedra paralelna s podom, a leđa čitavo vrijeme trebaju imati potpunu potporu. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u