VijestiLifestyle

U samo sedam dana naučite novi jezik!

Koristite radio, Internet, mobilne aplikacije, pričajte sami sa sobom na novom jeziku, nađite izvornog sugovornika, napišite priču…


Idete na put, počinjete novi posao, želite uljepšati životopis brojem stranih jezika koje znate ili samo želite naučiti nešto novo, a ne da vam se uplaćivati skupe i duogtrajne tečajeve. Evo savjeta kako možete sami savladati strani jezik u samo 7 dana.

1. Jasno odredite cilj i detaljno isplanirajte put do njega.

Napravite plan učenja, koje ćete lekcije savladati i koliko vremena dnevno posvetiti tome.

2. ‘Zalijepite’ se

Označite svoju okolinu s naljepnicama na kojima je ispisan naziv svakog predmeta na stranom jeziku. Tako ćete cijelo vrijeme biti okruženi podsjetnicima.

3. Nađite partnera

Osim što će vam biti lakše učiti, partner može biti odličan motivator. Možete se natjecati tko će brže i bolje savladati nove riječi. A možete i podijeliti odgovornosti pa jedan drugoga učiti različite lekcije.

4. Pripremite mini motivatore

Osmislite si male izazove koji će vas natjerati da savladate određeno gradivo u kratkom roku. Primjerice, iskoristite prijatelje ili poznanike, izvorne govornike jezika i započnite razgovor.

5. Povežite sve što radite s jezikom.

Okružite se filmovima i muzikom na odabranom jeziku, kao i tipičnom hranom te zemlje, tako da i prilikom odmora budete okruženi novim rječnikom.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close