Turizam

Kako se savršeno provesti u Lisabonu

Lisabon nije grad kroz koji biste tek tako prošli -to je jedan od onih gradova na čiji spomen odmah pomislite na državu u kojoj se nalazi. Taj divni Portugal. Ne mislimo pritom na CR7… Ovaj grad krije sirovu ljepotu, ali za njezin pronalazak trebat će vam istraživanje – u sporom tempu.


1. Vozite se tramvajima
Istraživanje u sporom tempu najbolji je način za upoznavanje ovog grada samo zbog činjenice što je – brdovit. Lisabon je toliko strm da podsjeća na San Francisco, koji kao i njegov veliki brat ima tramvaje koji vam pružaju najbolji pristup do pojedinih gradskih područja i atrakcija.

No, ako ste u Lisabonu samo par dana onda vam je najbolji izbor unajmiti vodiča koji će vas provesti kroz sve atrakcije kako vam ne bi koja promakla.

2 Odsjednite u centru
Dom Pedro Palaca je luksuzni hotel smješten u neposrednoj blizini gradskog središta i pored većine otmjenih trgovina. Hotel je savršeno udaljen od važnijih turističkih atrakcija tako da vam ne bi smio biti problem pješice doći do njih, ili, ako vas more lijene noge, uzeti taksi po jeftinoj cijeni. Sobe u hotelu su prostrane i udobne, a preporuka je da pitate za sobu s pogledom na grad i rijeku Tejo.

3 Isprobajte savršenu hranu
Artičoke su glavna atrakcija ovdašnjih restorana. Naći ćete ih u gotovo svakom jelu u gotovo svakom restoranu u gradu. A tek srdele… Na gradelama, usoljene ili čak u paštetama – Lisabonci ih stvarno znaju pripremiti na savršeni način.

Lisabon je grad koji leži na moru stoga ni ne treba čuditi da se ponuda restorana bazira na morskim plodovima. A kada smo kod hrane, onda svakako valja spomenuti slavnu pekaru Fábrica de Pastéis de Belém koja na istome mjestu radi od 1837. godine, i koja je postala neizostavni dio bogate turističke ponude. Svakog dana ova pekara ispeče između 20.000 i 50.000 peciva.

Više na punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close