Dom

Kako se naspavati s bebom u kući

Kvalitetan san je iznimno važan za psiho-fizičko stanje svakog pojedinca, a pogotovo novopečenih roditelja.


Nedostatak odgovarajućeg odmora dovodi do konzumacije veće količine masnije hrane i debljanja, loše koncentracije pri obavljanju svakodnevnih poslova, povećanog stresa, depresije, a može imati i loš utjecaj na stanje srca i krvnih žila.

Od manjka sna obično pate roditelji s malom djecom. Evo kako si ipak možete pomoći:

1. Podijelite poslove
Majkama se savjetuje da u prvim danima i tjednima nakon dolaska iz rodilišta spavaju kada i njihova beba. No to nije baš najjednostavnije ako imate mnogo obaveza. Upravo je zato podjela poslova između partnera ključna s malom bebom u kući.

To što je majka u prvim mjesecima djetetova života stalno uz njega, ne znači i da ima vremena za kuhanje, spremanje, peglanje, čišćenje i druge kućanske poslove.
Skratite si muke i podijelite zaduženja, a oni sretni potražit će pomoć i od drugih izvora – bliže i dalje rodbine te prijatelja. Što je više ljudi uključeno u poslove, to su veće šanse da ćete imati vremena odspavati.

2. Tuširajte se hladnijom vodom
Pretjerano uzimanje kofeina u obliku kave ili drugih energetskih pića začaran je krug. Bez njega nam se čini da se ne možemo razbuditi, a zbog velikih ispijenih količina nećemo moći zaspati.

Baš zato dobro je ograničiti unos pića s kofeinom, a to se posebno preporučuje mamama koje doje.

Ako se ujutro ili tijekom dana želite razbuditi bez pomoći ovog stimulansa, pomoći će vam lagano razgibavanje, odlazak na svježi zrak, te tuširanje hladnom ili mlakom vodom.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close