Vijesti

SDP zadržao vlast u Ogulinu, Plaškom i Kamanju, u drugi krug ide u Karlovcu i Ozlju

Nositelj liste SDP-a za Županijsku skupštinu i kandidat za župana Stjepan Mikulandrić rekao je na konferenciji za novinare da su izborni rezultati omogućili da SDP zadrži vlast ondje gdje ju je imao, a to su Ogulin, Plaški i Kamanje, a u drugi krug ide u Karlovcu i Ozlju.


Mikulandrić je za borbu u drugom izbornom krugu rekao da zbog boljeg rezultata (49,41 : 28,70 posto) protukandidatkinje Martine Furdek Hajdin (HDZ) “sve izgleda pomalo izgubljeno”, ali, dodao je, to je ipak novi izborni krug i on je spreman za izazove te biračima nudi da ga podupru u promjeni modela upravljanja županijom.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić, kojeg podržava i SDP ušao je u drugi krug s kandidatom HDZ-a Damirom Mandićem. Opovrgnuo je Mandićevu tvrdnju po kojoj je više od  80 posto izbornih programa kompatibilno HDZ-ovu programu te očekuje programsku suradnju svih u novom sazivu Gradskog vijeća.

“To naprosto nije istina, on to možda misli jer se programi odnose na iste stvari, ali naš će pristup biti potpuno drugačiji, kao i pristup demokraciji. Ovo je njegovo naknadno demokratiziranje“, rekao je Petračić, dodajući kako je četiri godine imao priliku, a nijedan prijedlog oporbe nikada nije bio prihvaćen. Najavio da će grad voditi kao poduzeće, upravljati njime po poslovnim argumentima.

“Ako izgubim u drugom krugu, neću biti ni u Gradskom vijeću i povlačim se iz politike, ako budem, donosit će se bolje odluke i provoditi demokracija, a ideološki gledano, uopće nemam problem surađivati s bilo kojom stranom i mislim grad voditi organizacijski i argumentirano poslovno jer grad i jest jedna velika tvrtka koja ima svoje gradske tvrtke i ustanove”, rekao je Petračić.

Mikulandrić je rekao da za njega “promjena dresa” ne dolazi u obzir zbog odgovornosti prema ljudima koji su SDP-ovim kandidatima dali glas i povjerenje. Petračić pak rekao da on “dresa nema”, dodajući kako treba prestati gledati na rad u vijeću kao ne većinu i oporbu, nego bi demokratski svi trebali poduprijeti dobre programe. Štoviše, i od Domovinskog pokreta očekuje programsku suradnju jer su tako najavili, od Možemo! također, iako zna da su “teški pregovarači”.

Meni su ciljana grupa svi birači, sada ću se okrenuti malo onima koji nisu izašli u prvom krugu, mislim da imam glasača i u HDZ-ovim redovima jer postoje ljudi koji bi htjeli da sam gradonačelnik”. rekao je Petračić.  Kako je ocijenio, ti birači smatraju da on ima više kvalifikacija od Mandića da vodi grad jer je poduzetnik, projektant.  Gradonačelnik Mandić je teolog, vjeroučitelj, bio je ravnatelj karlovačke Gimnazije.

Novi saziv Gradskog vijeća ima devet vijećnika HDZ-a, pet vijećnika SDP-a, četiri Možemo!, dva vijećnika Domovinskog pokreta (DP) i jednog vijećnika Akcije umirovljenici zajedno (AUZ), a to znači, rekao je Petračić da će puno toga ovisiti o vijećnicima DP-a.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close