Ličko-senjska županijaLokalnaPolitika

HSLS-ov kandidat za župana Ante Franić dobio podršku SDP-a

Kako se približavaju lokalni izbori stanje na ličkoj političkoj sceni postaje sve zanimljivije. Do sada su poznata tri kandidata za mjesto župana, prvi je kandidaturu istaknuo HSLS-ov Ante Franić, nakon njega aktualni župan Milan Kolić, potom i kandidat Nezavisne liste Bura promjena Ernest Petry.


Prvi koji je istaknuo kandidaturu, Ante Franić, danas je dobio podršku u vidu, i u Hrvatskoj i u Ličko-senjskoj županiji, druge po snazi političke stranke, SDP-a. Predsjednik ličko-senjskog SDP-a Tomislav Zrinski i predsjednik HSLS-a Ante Franić danas su o tome obavijestili javnost na kratkoj i jasnoj konferenciji za novinare.

“Ja sam svoju kandidaturu istaknuo u studenom prošle godine,aktivno radim,a sada sam sa gospodinom Zrinskim iz, u županijskoj skupštini oporbenog SDP-a postigao dogovor o zajedničkom kandidatu za župana“– rekao je na početku konferencije za novinare Ante Franić i istakao da je kandidat za župana on, a za dožupana Tomislav Zrinski. Na županijskoj razini stranke će ići svaka sa svojom listom.

Zrinski kaže da je odluka o potpori Franiću donesena na stranačkim tijelima. “Vjerujem i znam da zajedno možemo izgraditi dobro društvo, možemo promjeniti županiju na bolje. Zajedno želimo županiju reda, rada i gospodarskog rasta“– kaže Zrinski i ističe da SDP i HSLS u Lici mogu zajedno stvoriti županiju koja brine o najsiromašnijim građanima. O svemu tome više će se znati uskoro.

“Nismo idealni ni savršeni, no borimo se za bolji život svih građana županije, neovisno o grupacijama i tome radi li se o Hrvatima i Srbima“– ističe Zrinski i nastavlja da je upravna moć u rukama građana, a on se nada da će građani prepoznati suradnju i omogučiti da upravo ova opcija u naredne 4 godine upravlja županijom.

Zrinski je prije 4 godine imao 24% glasova, Ante Franić 16%. Kažu zajedničkim glasovima imaju 40% glasova i uvjereni su u pobjedu na izborima. Ističu ne radi se o klasičnoj koaliciji. O tome će se razgovarati nakon lokalnih izbora. Sva suradnja na nižim razinama moguća je,ali javnost će sve znati na vrijeme, odnosno kroz 10-ak dana.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close