Događanja

Schumacherov sin Mick krenuo očevim stopama

Sin legendarnog njemačkog vozača formule 1 Michaela Schumachera, Mick (15) krenuo je očevim stopama i iduće sezone vozit će u Formuli 4.


Talentirani 15-godišnjak je potpisao ugovor s nizozemskom ekipom Van Amersfoort Racing, a nastupat će u ADAC Formula 4 prvenstvu u Njemačkoj. Mjesto u nizozemskoj momčadi zaslužio je odličnim vožnjama u kartingu gdje je osvojio naslov svjetskog juniorskog doprvaka.

“Ponosan sam na svoje rezultate, no ovo je tek početak moje karijere. Ovaj rezultat posvećujem svom tati,” kazao je Mick posvetivši ovaj uspjeh ocu.

“Mick je iznimno talentiran i mjesto u momčadi je zaslužio zahvaljujući svojim vozačkim sposobnostima, a ne prezimenu. Mi smo i do sada potpisivali ugovore s mladićima koji su bili dobri u kartingu,” kazao je vlasnik momčadi Frits van Amersfoort. Otkrio je kako je mladi Schumacher proveo mnogo vremena na testiranjima u simulatorima i ostvario je izvrsne rezultate.

Njegov otac Michael najuspješniji je vozač u povijesti Formule 1 sa sedam osvojenih naslova svjetskog prvaka. Zanimljivo, i Michael je imao sličan start u karijeri. Kao šestogodišnjak je osvojio prvi naslov u lokanom prvenstvu malih kartinga, a kada je imao 14 godina dobio je njemačku karting licencu. Već iduće godine je osvojio naslov njemačkog prvaka. Kasnije je oborio brojne rekorde na putu do sedam naslova svjetskog prvaka u F1.

U prosincu 2013. Michael Schumacher je doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Trenutačno se oporavlja kod kuće i još uvijek je neizvjesno hoće li se ikada vratiti normalnom životu.


 

Tekst: gol.dnevnik


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close