VijestiDruštvene mrežeTech

Kako saznati što sve Google zna o vama ?

Okrutna istina je da vas Google stalno promatra. No, nije da mu vi ne pomažete… Kad koristite Google, zapravo sklapate posao, prenosi Independent. U zamjenu za besplatno korištenje servisa kao što su Gmail, Drive, pretraživanje, YouTube ili Maps vi Googleu dajete informacije o sebi, koje on potom dijeli s oglašivačima.Gledate videe o putovanjima, pretražujete destinacije u Aziji, proučavate ponude i aranžmane? Ubrzo ćete na mjestima na kojima Google prikazuje oglase vidjeti upravo one o povoljnim putovanjima u Aziju.

Prijavljivanjem na Gmail otkrivate standardne stvari kao što su ime i prezime te broj telefona i lokaciju, no vrednije je ono što pretražujete i što čitate dok ste na internetu.

Kako biste doznali što Google zna o vama morate se prvo ulogirati i klikom na svoju profilnu fotografiju ili prvi inicijal imena u gornjem desnom kutu otvoriti svoj račun kliknom na „My Account“. Potom idite na dio posvećen osobnim informacijama i privatnosti („Personal info & privacy“) te se tamo spustite na „Activity controls“.

Sve što ste ikada pretražili i sve stranice koje ste posjetili nalaze se u dijelu „Your searches and browsing activity“ dok se informacije o vama kao potencijalnoj meti oglašivača nalazi nešto ispod toga u posebnom odjeljku ‘Ads settings’. Jedna od zanimljivijih opcija je pregled svih lokacija koje ste posjetili.

Google vam naravno nudi opciju i da nešto od tih podataka, ili sve, naravno, obrišete, ali morat ćete to činiti korak po korak. Zašto baš tako? Zato što Google ne želi da to brišete pa će vam to na najpristojniji mogući način i otežati.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: hr.n1info.com | Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close