VijestiTurizam

Saznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godina

Ljetni festival Metajna na najbolji način promovirat će raznolikosti i bogatu povijest otoka Paga


Udruga „Stare užance otoka Paga“ i ove godine organizira „Ljetni Festival Metajna“ u petak, 24. lipnja s početkom u 20.30 sati.

 Na prvom danu Festivala posjetitelji će moći uživati u prezentaciji starih i zaboravljenih zanata i alata uz nastup klapa Sol, Peružini i Slavuji i naravno gastronomski doživljaj i okuse paške janjetine, sira, jela s koromačem, puževa, ribljih specijaliteta, fritula, pogačica, uglavnom brojnih autohtonih delicija. Uz kuhanje domaće rakije i degustiranje, posjetitelji će moći uživati u domaćim sortama vina i dobrom druženju.

„Ljetni festival Metajna“ – festival je posvećen predstavljanju i oživljavanju „starinskih običaja“ odnosno velike kulturne baštine otoka Paga kroz gastronomiju, stare alate i zanate, običaje i sve ono što treba sačuvati od zaborava i pri tom se ugodno zabaviti.

Ovu manifestaciju pokrenula je udruga „Stare užance otoka Paga“ i  održava se u suradnji s Gradom Novaljom i Turističkom  zajednicom Grada Novalje, pri čemu su svi svjesni značaja očuvanja tradicije i kulturne baštine važnih za budućnost otoka i njegovih žitelja. Kao takav, „Ljetni festival Metajna“  postao je autohtoni i poželjan turistički proizvod koji svojom originalnošću sve više privlači turiste željne drugačije ponude.

Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja domaći gosti i naravno turisti moći će ponovno uživati u bogatom programu uz brojne sudionike koji će nastojati posjetiteljima približiti život na Otoku Pagu i u samoj Metajni, prije pedesetak i više godina. Biti će im tako omogućen  „povratak u povijest“ i priča o  dobu i običajima kojih se mnogi još itekako živo sjećaju, a nikako ih ne bi trebalo zaboraviti.

„Ljetni festival Metajna 2016“ odvijat će se tijekom cijelog ljeta, odnosno do 29. kolovoza uz bogati program.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close