Scena

Savjeti za roditelje koji žele svoju djecu odvesti u muzej

Činjenica da ste postali roditelji nikako ne znači da trebate odustati od kulturnih aktivnosti. To samo znači da ih trebate prilagoditi.


Prva pomisao na djecu u muzeju najčešće nam je buka, vrištanje i nekontrolirano trčkaranje posvuda. Međutim, to ne mora biti tako. Donosimo pet pravila na koja biste trebali obratiti pozornost, ukoliko svoje dijete planirate voditi u muzej, kako bi to iskustvo bilo jednako ugodno i vama i vašem djetetu, kao i drugim posjetiteljima muzeja.

Ukoliko imate dijete koje još vozite u kolicima, povedite računa o tome jesu li dječja kolica dozvoljena u muzeju koji ste namjeravali posjetiti. Osim toga, provjerite možete li po muzeju šetati noseći torbu za pelene, jesu li dozvoljene bočice s vodom ili mlijekom, imaju li u toaletima stolovi za presvlačenje djece, kao i postoji li u muzeju mjesto za majke koje doje.

2. Napravite plan posjeta

Prije posjeta nekom muzeju, informirajte se oko njihova programa. Ukoliko imaju program za djecu, iskoristite ga. Osim toga, pogledajte ima li muzej i dječji kutak, kao i ponudu hrane i pića. Vodite računa da u muzej ipak idete s djetetom, čija će pozornost nestati nakon otprilike dva sata.

3. Dajte djeci da vas vode

Na ovaj ćete način najbolje iskoristiti posjet muzeju. Bolje rečeno, vašoj će djeci biti zanimljivije. Neka vas oni vode k onom što žele vidjeti, a vi ih ohrabrujte postavljajući im pitanja oko toga što su vidjeli. Na taj ćete način probuditi prave male istraživače u svojoj djeci, ali i zainteresirati ih za muzeje i ubuduće.

Pročitajte više na n1info.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close