Turizam

Savjeti za putovanje sa psom bez stresa

U mnogo slučajeva psi su poželjni i najbolji suputnici. A naviknuti psa na duga putovanja samo je stvar dobre volje i neposustajanja. No, kako bi vaš pas isto tako volio putovati kao i vi potrebna je odgovarajuća oprema, ali i stav kako bi putovanje prošlo sigurno i zadovoljavajuće za sve.


Ovo je popis onoga što morate imati sa sobom kada vodite psa na put.

Ogrlica, vodilica i kontakt podaci vlasnika: Jako je loše ako vam se pas izgubi daleko od kuće, a ako se izgubi bez ikakve oznake onda je to još gore. Kako biste izbjegli takvu situaciju svakako imajte sa sobom vodilici i ogrlicu na koju ćete staviti maleni medaljon sa svojim podacima.

Hrana, voda i zdjelice: Uvijek ponesite dovoljne zalihe hrane koju vaš pas voli. Uz to ponesite i njegovu omiljenu zdjelicu, ali i puno vode kako biste utažili žeđ svom najboljem prijatelju. Promjena hrane koju inače pas jede može rezultirati time da pas putovanje doživljava kao stresnu situaciju, a stresne situacije je najbolje izbjegavati.

Dekice i vrećice: Uvijek ponesite dekicu na kojoj vaš pas spava. Tako ćete ga barem malo zavarati, a i ako zahladi imat ćete nešto čime ćete ga moći ugrijati. Vrećice su bitne kada vaš pas mora vršiti nuždu. Istina on će to napraviti i bez vrećice, ali vaš novčanik će vam biti zahvalan, ako izbjegnete eventualnu kaznu, ako ne pokupite iza vašeg psa.

Često se zaustavite

I dok vama vožnja koja traje po nekoliko sati nije toliko naporna za vašeg psa ona predstavlja stresnu situaciju. Stoga svako malo stanite kako bi pas izašao iz vozila i ‘protegnuo noge’. Isplanirajte česta stajanja isto tako kao da sa sobom imate maleno dijete. Česte stanke za nuždu i prilika da potroši nešto od nagomilane energije samo će pomoći u tome da vaš pas postane sretan suputnik.

I najvažnije od svega! Kada stanete kako biste vi protegnuli noge ili popili kavu nikako nemojte psa ostavljati zatvorenog u automobilu na suncu, pa makar mu ostavili malo otvoren prozor. Temperatura u automobilu tijekom ljetnih vrućinajako se brzo penju do granica koje nisu podnošljive za pse.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close