Turizam

Savjeti za putovanje sa psom bez stresa

U mnogo slučajeva psi su poželjni i najbolji suputnici. A naviknuti psa na duga putovanja samo je stvar dobre volje i neposustajanja. No, kako bi vaš pas isto tako volio putovati kao i vi potrebna je odgovarajuća oprema, ali i stav kako bi putovanje prošlo sigurno i zadovoljavajuće za sve.


Ovo je popis onoga što morate imati sa sobom kada vodite psa na put.

Ogrlica, vodilica i kontakt podaci vlasnika: Jako je loše ako vam se pas izgubi daleko od kuće, a ako se izgubi bez ikakve oznake onda je to još gore. Kako biste izbjegli takvu situaciju svakako imajte sa sobom vodilici i ogrlicu na koju ćete staviti maleni medaljon sa svojim podacima.

Hrana, voda i zdjelice: Uvijek ponesite dovoljne zalihe hrane koju vaš pas voli. Uz to ponesite i njegovu omiljenu zdjelicu, ali i puno vode kako biste utažili žeđ svom najboljem prijatelju. Promjena hrane koju inače pas jede može rezultirati time da pas putovanje doživljava kao stresnu situaciju, a stresne situacije je najbolje izbjegavati.

Dekice i vrećice: Uvijek ponesite dekicu na kojoj vaš pas spava. Tako ćete ga barem malo zavarati, a i ako zahladi imat ćete nešto čime ćete ga moći ugrijati. Vrećice su bitne kada vaš pas mora vršiti nuždu. Istina on će to napraviti i bez vrećice, ali vaš novčanik će vam biti zahvalan, ako izbjegnete eventualnu kaznu, ako ne pokupite iza vašeg psa.

Često se zaustavite

I dok vama vožnja koja traje po nekoliko sati nije toliko naporna za vašeg psa ona predstavlja stresnu situaciju. Stoga svako malo stanite kako bi pas izašao iz vozila i ‘protegnuo noge’. Isplanirajte česta stajanja isto tako kao da sa sobom imate maleno dijete. Česte stanke za nuždu i prilika da potroši nešto od nagomilane energije samo će pomoći u tome da vaš pas postane sretan suputnik.

I najvažnije od svega! Kada stanete kako biste vi protegnuli noge ili popili kavu nikako nemojte psa ostavljati zatvorenog u automobilu na suncu, pa makar mu ostavili malo otvoren prozor. Temperatura u automobilu tijekom ljetnih vrućinajako se brzo penju do granica koje nisu podnošljive za pse.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close