Turizam

Savjeti za jeftinije i udobnije putovanje avionom

Oni koji putuju niskotarifnim kompanijama znaju kako je u nekim segmentima bolje putovati Ryan airom nego Wizz airom jer upravo Wizz air naplaćuje ručnu prtljagu, dok kod Ryan Aira to nije slučaj


Ako često putujete zrakoplovima, a na tijesnom ste budžetu, vjerujemo kako je vaš prvi odabir pri rezervaciji avio karata jedna od niskobudžetnih budžet kompanija preko koje možete let kupiti po zaista niskim cijenama. Ni jedan od zrakoplovnih prijevoznika kao što je Croatia Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa ili British Airlines ne mogu cijenama konkurirati avio prijevnozinicima kao što su Ryan air, Wizz air, Easy jet ili Germanwings.

No,iako svaki od spomenutih zrakoplovnih prijevoznika ima svoje prednosti ili nedostatke (neki nude udobnost, neki imaju bolju hranu, neki imaju mizerno niske cijene prijevoza), vjerujemo da je velikoj većini putnika kod transporta najvažnije jedno – omjer cijene i kvalitete usluge.

Pa i oni koji putuju niskotarifnim kompanijama znaju kako je u nekim segmentima bolje putovati Ryan airom nego Wizz airom jer upravo Wizz air naplaćuje ručnu prtljagu, dok kod Ryan Aira to nije slučaj. No, jedno je sigurno – i Ryan Air i Wizz air su uveli mogućnost kupnje dodatne udobnosti, a upravo je to ono što niskobudžetne avio kompanja svrstava ne samo među jeftine prijevoznike, već i među udobnije avio prijevoznike.

To se najlakše može vidjeti kod ukrcavanja na zrakoplov. Do sada je postojala praksa da se u zrakoplov ukrcavaju svi redoslijedom ‘first come, first served’ (tko prvi uđe, prvi ulazi u zrakoplov). Tako to funkcionira i kod Croatia Airlinesa, i kod Ryan aira. No Ryan Air i Wizz air uveli su mogućnost da, uz sitnu nadoplatu, upravo vi prvi uđete u zrakoplov i na taj način izbjegnete sve gužve.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close