AutomotoVijesti

Savjeti hodočasnicima i vozačima za 15. kolovoza

Dana 15. kolovoza slavi se Velika Gospa, blagdan uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Na dan Velike Gospe velik broj građana krenut će na hodočašća  osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima, dok se odlazak hodočasnika predviđa u poslijepodnevnim satima. U tom razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima bit će pojačan.


Uoči i na dan Velike Gospe, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu, te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima.

U cilju nesmetanog odvijanja prometa, izbjegavanja nepotrebnih gužvi i prevencije prometnih nesreća s najtežim posljedicama, Policijska uprava ličko-senjska poziva sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta.

Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, preporučuju da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja i to što bliže rubu kolnika, a pješacima i biciklistima koji će se kretati noću preporučuju nošenje svjetlije odjeće i obuće. Svakako trebaju na sebi imati reflektirajući prsluk, a poželjne su i baterijske svjetiljke, kako bi bili uočljiviji na prometnici.

Također, u cilju prevencije kaznenih djela krađe, posebno u osobne automobile, policijski službenici savjetuju građanima da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Savjetuju im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu uočljivi.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Policijska uprava ličko-senjska | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close