SavjetiVijestiZdravlje

Savjeti kozmetičarke za savršenu depilaciju kod kuće

Za razliku od brijanja, za depilaciju voskom trebat će vam nešto više pribora – osim voska i trakica, nezaobilazni su baby puder, baby ulje te piling i pinceta. Da biste spriječili urastanje dlačica, prije depilacije voskom pilingom u granulama skinite odumrle stanice i omekšajte kožu. Ako pri ruci nemate piling, kožu nježno istrljajte grubljim ručnikom ili spužvicom za tuširanje, piše 24sata


Nakon pilinga kožu nahranite i hidratizirajte laganim losionom za tijelo, a da biste dlačice voskom uspješno iščupali zajedno s korijenom, one ne smiju biti ni preduge niti prekratke.

“Idealna dužina za depilaciju dlačica je pet milimetara. Ako su kraće, vosak ih neće moći dovoljno dobro “uhvatiti” i iščupati. Ako su pak preduge, depilacija će biti bolnija i ne baš učinkovita”, kaže kozmetičarka Slađana Vujčec te dodaje:

Da bi čupanje dlačica bilo učinkovitije i manje bolno, poslužite se malim trikom. Na čistu kožu, prije nanošenja voska, pospite malo baby pudera. Puder će upiti višak vlage te će vosak i trakice bolje prionuti na kožu.

Kako biste znali je li vosak odgovarajuće temperature prije nanošenja napravite test. Nanesite malo voska na kožu na unutrašnjoj strani ručnog zgloba kako biste se uvjerili da je temperatura ugodna. Ako je prehladan nećete ga moći lijepo razmazati, a prevruć vas pak može opeći, napominje Vujčec.

Da biste dlačice uspješno iščupali važno je pravilno nanijeti vosak i trake te ih povući u pravom smjeru. Pravilo je jednostavno – vosak uvijek nanosite potezima u smjeru rasta dlačica, što će omogućiti da bolje prione i da čvrsto uhvati dlačice. Nakon što ste razmazali vosak, preko njega stavite platnene trake te ih dobro pritisnite potezima u smjeru rasta dlačica. Potom sačekajte nekoliko sekundi da se traka dobro zalijepi. Prije no što povučete traku, zategnite kožu drugom rukom te naglim potezom, kao da okrećete stranicu knjige, odlijepite traku povlačeći ju brzo u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

“Odmah, nakon što ste uklonili trake, a zajedno s njima i dlačice, dobro dlanom pritisnite tretiranu zonu kože. To će ublažiti bol i osjetljivost kože”, savjetuje naša sugovornica.

 Ako su neke “neposlušne” dlačice zaostale, ponovite postupak još jedanput, no isto područje nikada ne tretirajte uzastopno više od dva puta jer, osim što je bolno, može oštetiti kožu te uzrokovati ružne podljeve. Nakon dva tretmana, rijetke “preživjele” dlačice iščupajte pincetom, dodaje Vujčec.

Nakon depilacije voskom, hidratantni su proizvodi više no dobro došli. Baby ulje je odličan izbor jer njime možete ujedno odstraniti ostatke voska koji je na bazi ulja, ali i hidratizirati kožu. Koristite li vosak na bazi vode, ostatke nakon depilacije uklonite mlakom vodom.

Ako neke dlačice počnu rasti ispod površine kože, nemojte ih čeprkati  iglicom ili pincetom jer možete izazvati infekciju. Za tvrdokorno urasle dlačice najbolji je recept namakanje kože u toploj vodi kako bi omekšala. Potom napravite lagani piling zone uraslih dlačica i nanesite salicilnu kiselinu kako bi se koža na tom dijelu dodatno oljuštila. Steriliziranom pincetom možete čupnuti samo dlačice koje su urasle tik ispod površine kože.

 

Više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close