VijestiTurizam

Savjeti za “preživljavanje” hostela

Guglajte hostel, pročitajte kritike koje su drugi ostavili na Trip Advisoru i dobro se informirajte o lokaciji i blizini javnog prijevoza i ostalih servisa. To vas na kraju može spasiti dugog hodanja i nerviranja…


Jeste spavali kad u hostelu? S dvadesetak drugih nepoznatih ljudi? Iskustvo koje se pamti cijeli život i koje nas oblikuje kao osobu. I dok smještaj u hostelu ima svoje prednosti, prvenstveno financijske, ipak postoje neke ‘zamke’ na koje treba paziti. A mi vam donosimo devet savjeta kako ih izbjeći i od hostela izvući maksimum.

1. Slušalice ili čepići za uši

Kada dijelite spavaonicu s 4, 6 ili čak 16 drugih osoba, svjedočit ćete cijelom nizu događanja. Od slatkog pištanja, lupanja vratima, nadobudnih šaptača do groznog hrkanja, kao da ste usred filharmonije. Sve je to normalno, jer ipak ste okruženi ljudima koji nemaju imaju iste tjelesne funkcije kao i vi. No, bili vi lakog ili tvrdog sna, želite li izbjeći neugodnosti i neželjene zvukove najbolje bi bilo da sa sobom imate slušalice ili čepiće za uši. Puno je bolje blokirati buku nego galamiti i raditi budalu od sebe.

2. Maska za oči

Ne, ne mislimo ni na kakve noćne kreme ili šminke. Ovdje je riječ o staroj dobroj, za svjetlost nepropusnoj, maski za oči. Gdje god da završili sa spavanjem, uvijek postoji šansa da ćete biti okrenuti prema izvoru svjetlosti. Bilo da se radi o prozoru okrenutom prema istoku ili plafonjeri koja će zasvijetliti svakih 30-ak minuta, teško da ćete se moći naspavati s direktnim svijetlom u očima. Stoga iskusni putnici, koji koriste hostelske usluge, uvijek sa sobom imaju masku za oči. Taj prividni dojam mraka pomoći će vam da dulje i bolje spavati i odmorniji iskoristite idući dan. Ako nemate masku za oči, možda će vam pomoći dobar stari ručnik koji ćete omotati oko glave.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close