VijestiTech

Savjeti hodočasnicima i vozačima povodom blagdana Velike Gospe

Kako Djevica Marija ima osobito mjesto u srcu vjernika, na svetkovinu Velike Gospe mnoštvo vjernika hodočasti u brojna marijanska svetišta. Na dan Velike Gospe velik broj građana krenut će na hodočašća  osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima, dok se odlazak hodočasnika predviđa u poslijepodnevnim satima. U tom razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima bit će pojačan.


Uoči i na dan Velike Gospe, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu, te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima.

U cilju nesmetanog odvijanja prometa, izbjegavanja nepotrebnih gužvi i prevencije prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policija poziva sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta.

Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, policija preporučuje da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja i to što bliže rubu kolnika, a pješacima i biciklistima koji će se kretati noću preporučuje nošenje svjetlije odjeće i obuće. Svakako trebaju na sebi imati reflektirajući prsluk, a poželjne su i baterijske svjetiljkekako bi bili uočljiviji na prometnici.

Također, u cilju prevencije kaznenih djela krađe, posebno u osobne automobile, policija savjetuje građanima da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Policija im savjetuje da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu uočljivi.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Policijska uprava ličko-senjska | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close