SavjetiVijestiTurizam

Savjeti koji će vam olakšati putovanje

Kako se sprijateljiti s lokalcima, pronaći najbolje mjesto za jesti i uživati na putovanju, bit će lak zadatak ako ste se prije putovanja na daleke destinacije pripremili kako treba, piše Pun kufer


1. Istražite destinaciju

Dobro istražite odredište, informirajte se o smještaju, lokalnim atrakcijama i gastronomskim specijalitetima. Na internetu pronađite sve kako biste što bolje dobili uvid u lokaciju na koju se planirate uputiti. Ne budite lijeni i istražite sve unaprijed. Pogledajte što je sve zabranjeno unositi u zemlju u koju putujete, je li se potrebno cijepiti, proučite recenzije i naučite koji izraz na jeziku zemlje u koju putujete.

2. Ako ste u mogućnosti, putujte onda kada je najjeftinije

Ako putujete avionom, uglavnom će vam se najviše isplatiti putovati utorkom i srijedom jer je tada najjeftinije. Subotom je najskuplje, stoga ako ste u mogućnosti, radije putujte tijekom radnog tjedna. Čak i ako putujete ostalim prijevoznim sredstvima, primjerice autobusom ili vlakom, obratite pozornost na cijene jer se one mogu razlikovati i po satu polaska. Koja kinta više dobro će vam doći kada stignete na lokaciju. Također, radije putujte noću kako biste uštedjeli na vremenu provedenom na putu, ali i na jednoj noći smještaja.

3. Ne brinite se ako zaboravite promijeniti novac prije putovanja

Stara navika mijenjanja novca prije putovanja sve je manje praktična jer gdje god da se nađete, možete s bankomata podići lokalnu valutu po tečaju banke. Na nekima je to čak moguće učiniti bez dodatne naknade. Nema više ni bojazni da ćete tijekom putovanja ostati praznog džepa pa sreću tražiti po neprovjerenim mjenjačnicama. Osim toga, na većini mjesta možete plaćati i karticom što je prednost jer se ne morate bojati da će vam netko otuđiti većinu budžeta koju imate za putovanje.

Pročitajte više na Pun kufer


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Pun kufer | Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close