Zdravlje

Savjeti za alergičare: Ambrozija je u punom cvatu!

Najagresivniji peludni alergen ambrozija u punom je cvatu u posljednjem tjednu kolovoza. Zato osobe koje pate od alergije na ambroziju moraju biti posebno oprezne, upozorava prof. dr. Asja Stipić Marković, predsjednica Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju..


„Za početak, ako imate tu mogućnost, ne izlazite puno na otvoreno gdje možete doći u kontakt s peludi ambrozije. Potkraj kolovoza, kad je ambrozija u punom cvatu, planirajte izlaske iz kuće nakon kiše, kad je manja koncentracija peludi u zraku. Uzimajte svoj lijek koji smanjuje simptome alergije na ambroziju kako biste izbjegli kihanje, suzenje očiju i svrbež na licu, vlasištu i prsima. Ukoliko ste vozač, klimatizacijski uređaj u automobilu namjestite tako da u automobilu cirkulira zrak, bez ulaska vanjskog. ako vas lijek za alergiju čini pospanima i usporenima, nemojte voziti i zamijenite ga lijekom novije generacije bez tih nuspojava.”

Pročitajte više na vecernji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close