Moda

Savjet plus: Kako zaštititi kožu od jakih hladnoća

Zimski dani uistinu imaju svoje čari, no sa sobom donose hladan vjetar i suh zrak koji ne mazi našu kožu. Ispucala i suha koža na rukama, licu i usnama najviše pate zimi te im je potrebna pojačana njega, a mi vam otkrivamo na što sve trebate paziti i kako postići da vam koža bude izdržljiva i mekana poput svile


Koža je zimi izložena suhom zraku, naglim promjenama temperature, niskoj razini vlage u zraku i hladnom vjetru, zbog čega mnogi od nas imaju problema s ispucalom i suhom kožom kojoj je potrebna pojačana njega i obnova. Ispucale usne, hrapave ruke i suha koža lica najčešće su nevolje koje sa sobom donose zimski dani.

Kao što je koži tijekom ljetnih dana potrebna dodatna zaštita od sunca, isto vrijedi i za zimsko razdoblje kada joj je potrebna dodatna hidratacija i vitamini, ali i pojačana briga o rukama, licu i usnama gdje je koža najosjetljivija i najizloženija hladnom zraku.

Lice

Hladan i suh zrak može uzrokovati zatezanje, perutanje, hrapavost ili crvenilo na licu. Želite li to spriječiti, potrebno ga je zaštititi od pretjeranog isušivanja, te ga redovito hidratizirati kremama za odgovarajući tip kože. Krema će očuvati kožu od gubitka vlage, stoga dnevnu kremu redovito nanesite i pričekajte dok se ne upije u kožu prije nego nanesete make up. Prije spavanja bilo bi dobro nanijeti noćnu kremu koja će kožu sačuvati od suhog zraka, te je bogata retinolom i vitaminom C.

Osim kreme za lice, elastičnost i hranjivost kože postići ćete vodom. Prije svega, izbjegavajte umivanje lica vrućom vodom jer ona dodatno narušava hidrolipidni sloj kože koji održava prirodnu ravnotežu vlage. Hladna voda dobra je za tijelo, a i za lice jer potiče cirkulaciju krvi.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close