Grad ZagrebPolitika

Sastanak s predstavnicima grada Semaranga

U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić sa suradnicima primila je danas, 17. studenoga, delegaciju iz Indonezijskog grada Semaranga koju je predvodio tajnik Odbora regionalnog vijeća H.M. Rukiyant.


Delegacija je u posjet Zagrebu došla u sklopu projekta World Cities, projekta Europske unije čiji je cilj razmjena iskustava na području teritorijalnog razvoja s posebnim osvrtom na urbani razvoj, urbano-ruralno partnerstvo i urbanu prekograničnu suradnju. 

Zamjenica gradonačelnika istaknula je da vjeruje kako dva grada mogu puno naučiti jedan od drugog jer sličnosti i dodirne točke postoje unatoč velikoj udaljenosti. Također je izrazila nadu da će i ova razmjena iskustava otvoriti vrata konkretnoj suradnji i novim idejama. 

Zahvalivši se na prijemu g. Rukiyanto rekao je kako suradnja dva grada nije od koristi samo za gradove već i za cijele države. 

U sklopu službenog posjeta, od 15. do 18. studenog, uz sastanak sa zamjenicom Majić, indonezijska delegacija je posjetila Tehnopark, ZG Forum, Zagrebački holding, gradske vrtove u Borovju i projekt budućeg stambenog naselja u Podbrežju. 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close