Sport

Sara Kolak vraća se natjecanjima

Sara Kolak, olimpijska pobjednica Kvarnera u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine, posljednji se put natjecala krajem kolovoza 2017. godine na Hanžekovićevom memorijalu na kojem je nastupila unatoč ozljedi lakta koju je zaradila početkom mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Londonu. U četvrtak će u Ostravi na mitingu Zlatna sprinterica ponovno raditi ono što najviše voli. Bacati koplje, piše Novi list.


Konačno krećem! To je nešto što sam dugo čekala, tako da postoji i određena doza iščekivanja i nervoze, ali u mojem slučaju to nije nikakav nepoznat osjećaj. Odbrojavanje traje već dugo vremena, tako da jedva čekam četvrtak i natjecanje, rekla je Sara Kolak, koja će se natjecanjima vratiti nakon 660 dana duge pauze.

“Sve ide po planu, pokazatelji na treningu su dobri, vremenske prilike su nam išle na ruku pa smo napravili sve što smo zamislili i bez problema smo mogli odraditi treninge bacanja. Jedino što mi je malo smetalo su vrućine, ali i to ima svoje prednosti jer je time na neki način počelo privikavanje za Svjetsko prvenstvo i uvjete koji će nas čekati u Dohi. Iako kažu da će nas dočekati klimatizirani stadion na kojem ne bismo trebali osjetiti visoke temperature, ali treba biti spreman na sve uvjete. No, do Dohe ima još vremena, ajmo prvo odraditi Ostravu pa ćemo vidjeti što i kako dalje”, nastavila je atletičarka Kvarnera koja je pripreme za povratničku sezonu odradila u Celju i Rijeci.

Iako je još u juniorskim danima pokazala da je riječ o perspektivnoj kopljašici, Sara Kolak je pod svjetla reflektora stala u Rio de Janeiru gdje je u finalu Olimpijskih igara očitala lekciju kudikamo starijim i iskusnijim atletičarkama osvojivši zlato sa 66,18 metara. Trener Andrej Hajnšek tada ju je nazvao – kinder surprise. Njezini rezultati godinu dana kasnije više nisu spadali u sferu iznenađenja, a 2017. godinu okrunila je najboljim hicem karijere i osmim rezultatom svih vremena od dalekih 68,43 metara.

Nikada ne volim govoriti o brojkama pa ću se i sada držati svojeg običaja. Ono što mogu reći je spavam mirno k’o beba. To valjda nešto govori. Sretna sam da će napokon završiti razdoblje u kojem sam samo trenirala, što ću opet konačno početi bacati i imati prilike osjetiti tu dozu adrenalina koje nosi svako natjecanje. Ne mogu dati nikakve prognoze, ali znam da ću dati sve od sebe, opustiti se i jednostavno uživati. Bit će to super natjecanje..

Više na Novi list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close