VijestiScena

Sanjarska pjesma Natali Dizdar kao dio novog projekta

Na svom posljednjem albumu “Iluzije” Natali Dizdar jasno je poslala poruku da je uz njezin moćan glas i glazbeni izričaj njezina velika snaga i pisanje pjesama.


U radijski eter tako dolazi još jedna pjesma “Krenimo nekamo” za koju je glazbu u suradnji s Vladimirom Mirčetom napisala upravo Natali, tekst potpisuje Dejan Aleksić ujedno autor tekstova pjesama Iluzionist, Ne reci zauvijek, glazbenu produkciju producentski dvojac Pavle Miholjević i Jura Ferina, a pjesma će se naći na kompilaciji ženskog kantautorstva Femme nouvelle. S obzirom da se Natali posljednjih godina nametnula kao važan dio domaće ženske kantautorske scene ne čudi što je našla svoje mjesto među desetak drugih kantautorica na ovakvom projektu.

Pjesma “Krenimo nekamo” savršeno odgovara Natalinom nježnom, baršunastom vokalu, a pjesma će svojom zanimljivom formom zasigurno brzo osvojiti radijski eter, ali i naklonost obožavatelja.

“Pjesma ‘Krenimo nekamo’ se dosta razlikuje od ostalih pjesama na albumu Iluzije i drago mi je da će izaći i u sklopu jedne ovako lijepe kompilacije. Atmosfera je sanjarska, mekana, u jednoj neobičnoj formi koja svakako odskače od pop standarda. Slagali smo ju ja i Vlado Mirčeta, čije prepoznatljive gitarske dionice idu kroz cijelu pjesmu, odličan tekst Dejana Aleksića, imali smo i goste, izvrsnog trubača Antonija Gečeka i saksofonista Marija Bočića“, rekla je o pjesmi Natali Dizdar.

Sudjelovanju na kompilaciji Femme nouvelle rado se odazvala jer smatra da je međusobno pticanje među glazbenicima vrlo važno.

“Mislim da je priča zanimljiva, na neki način i posebna, a posebno se veselim što je pjesma ‘Krenimo nekamo’ dobila tretman singlice“, dodala je Natali.

Zadarska kantautorica kaže kako inspiraciju za pjesme pronalazi u svakodnevici, a najčešće u brojnim putovanjima koja su uz glazbu njezina velika strast.

“Inspiriraju me najčešće ljudi, odnosi, ali i neki novi osjećaj za život koji se svako malo pojavi, s nekim novim okolnostima i iskustvima u životu. Obično mi nijedno putovanje u daleku zemlju ne prođe bez inspiracije i neke nove melodije”, kaže Natali koju ovo ljeto čekaju novi nastupi i izazovi, ali i rad na novim materijalima.

Kompilacija Femme nouvelle izlazi početkom lipnja u izdanju Aquarius Recordsa i zahvaljujemo Agapa Musicu na ustupljenoj snimci.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Vladimira Spindler

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close