VijestiSport

Sandra Perković ponovno na vrhu: nova pobjeda u Dijamantnoj ligi

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković stigla je do nove pobjede u Dijamantnoj ligi nakon što je u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu hicem od 68,57 metara iz pete serije slavila na mitingu u američkom Eugeneu.


Za razliku od prvog ovogodišnjeg nastupa među najboljim svjetskim bacačicama na mitingu u Šangaju, gdje je postavila rekord Dijamantne lige i najbolji rezultat sezone (70,88 m), Perković se u SAD-u morala pomučiti za pobjedu i sve do pete serije nije mogla biti sigurna da će iz Oregona otići kao pobjednica. Naime, do tog trenutka u vodstvu je bila Njemica Nadine Müller koja je u četvrtoj seriji bacila disk na 64,98 m, a bolji od dva Sandrina ispravna hica do pete serije bio je 62,89 m.

No u petoj seriji je Perković pokazala od kakavog je materijala sazdana. Disk je poletio do 68,57 metara što je bio neuhvatljiv rezultat za konkurentice. Perković je u posljednjoj seriji bacila metar kraće, ali bi joj i to bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu s obzirom na to da je Nadine Müller jedina uspjela prebaciti 65 m (65,31 m).

Treće mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon. U Eugeneu nisu nastupile aktualna svjetska prvakinja, Kubanka Denia Caballero i Australka Dani Samuels koje su Sandri bile ozbiljnija konkurencija na prvom mitingu DL za bacačice diska u Šangaju.

Prvog dana natjecanja u Eugeneu na Prefontaine Classicu najbolje rezultate ostvarili su Britanac Mo Farah, koji je u utrci na 10.000 metara postavio najbolje svjetsko vrijeme u 2016. (26:53.71 minuta) te američki bacač kugle Joe Kovacs, koji je izveo tri najdalja ovogodišnja hica na otvorenom, a kugla mu je najdalje poletjela u posljednjem pokušaju (22,13 metara).

Drugog dana natjecanja najatraktivnije će biti sprinterske i utrke s visokim preponama.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: iaaf

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close