Sajam knjiga u Leipzigu, domaću književnost zastupaju Marina Vujčić i Kristian Novak

Iva Biondić

U četvrtak je otvoren Sajam knjiga u Leipzigu, jedan od najstarijih i najvećih kulturnih događaja te vrste u svijetu koji je ove godine posvećen temi izbjeglištva.


“Odnos prema izbjeglicama i migrantskim kretanjima će biti odlučujući čimbenik u formiranju budućnosti Europe a integracija useljenika će biti središnji izazov u desetljećima koje dolaze”, rekao je uoči otvaranja direktor sajma Oliver Zille, koji je ustvrdio kako se rasprava o migraciji mora voditi na europskoj razini te kako je Leipzig za to idealno mjesto.

U sklopu sajma i pratećeg festivala “Leipzig čita” bit će, u suradnji s prevoditeljskom platformom Traduki i u programu “Bijeg, migracija i domovina” predstavljena i nova djela književnosti jugoistočne Europe. U programu sudjeluju i hrvatski autori Marina Vujčić i Kristian Novak.

Na sajmu koji traje do nedjelje predstavit će se više od 2200 izlagača iz 42 zemlje. U Leipzigu je svojim štandom, kako stoji na internetskoj stranici sajma, prisutno i hrvatsko Ministarstvo kulture.

Prvog dana dodijeljene su glavne nagrade, onu za beletristiku dobio je njemački autor Guntram Vesper, za stručnu literaturu Juergen Goldstein, a za prijevod Brigitte Doebert za prijevod romana Bore Čosića “Tutori”.

Više čitajte na tportal.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u