VijestiSport

Šahisti Karlobaga nastupili na turniru u planinarskom domu na Malački

Na poziv Šahovskog saveza Splitsko dalmatinske regije šahisti Karlobaga nastupili su u pomlađenom sastavu na turniru šest momčadi povodom Dana grada Kaštela.


Protivnici su im bili četiri vrlo jake splitske momčadi i jedna iz BIH-a. Turniri su se odigrali u planinarskom domu na Malački i to jedan s tempom igre 10 minuta i drugi na pet minuta vremena po igraču. Karlobažani su nastupili u sastavu Mladen Kukina,Tomislav Čanić, Milan Kuga i Vid Šarić. U vrlo jakoj konkurenciji gdje je svaka momčad osim karlobaške u svom sastavu imala i ponekog šahovskog majstora na svakom turniru osvojili su po osam bodova i zauzeli peto mjesto. Dok su mladi šahisti Kuga i Šarić na svakom turniru od 5 mogućih osvojili po 2,5 boda, Čanić na drugoj 3 boda, Kukina se nije mogao nositi s daleko jačim igračima. Bilo je to vrijedno iskustvo pogotovo za mlade igrače u okviru priprema za predstojeća ligaška natjecanja. Splitski šahisti priredili su na kraju turnira večeru uz zajedničko druženje na kojem su razmjenjivali iskustva i sačinili dogovori oko buduće suradnje.

Drugog dana boravka u Kaštelanskom zaljevu, šahisti su bili gosti planinara HPD-a Ante Bedalov na čiji pohod Kolijevkom Hrvatske državnosti dolaze preko 20 godina. Vrijedni domaćini počastili su ih s planinarskim ručkom, a na ljeto dolaze na Velebit gdje će ih već tradicionalno ugostiti planinari gospićkog „Željezničara“.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close