VijestiZdravlje

Sabor izglasao kazne: 500 kuna za nenošenje maski, do 10.000 kuna za kućnu zabavu

STIŽU USKORO

U Saboru su usvojene izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim su propisane, među ostalim, kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera.


Za zakon je glasalo 76 zastupnika, a 53 su bila protiv.

Vladajući klubovi zaključkom su također obvezali Vladu da tri puta godišnje dostavlja izvješće o provedbi mjera iz zakona.

Spomenuti zakon propisuje obvezu pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske, zabranjuje ili ograničava održavanje javnih i privatnih događanja i okupljanja.

Kad se radi o kaznama, za fizičku osobu koja nepravilno nosi maku za lice ili medicinsku masku iznosi 500 kuna.

Za onoga tko organizira privatnu zabavu kazna je do 10 tisuća kuna, za vlasnika, odnosno posjednika privatnog posjeda, koji organizira ili dopusti privatno okupljanje kazne su od pet do 10 tisuća kuna.

Mjere će provoditi policija, civilna zaštita, inspektori Državnog inspektorata.

Naplata kazni usklađena je s odredbama prekršajnog zakona što znači da oni koji kaznu dobiju, ako je plate u roku od tri dana plaćaju 50 posto izrečene kazne.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close