Sport

S novim nacionalnim rekordom u džepu – Gorana Čolaka u Turskoj očekuju novi sportski izazovi!

Nitko nikad nije uzeo čak četiri najviša odličja na jednome europskom prvenstvu (čak 3 zlata i jedno srebro), a takav pothvat ovoga lipnja pošao je za rukom najtrofejnijem roniocu na dah svih vremena -Goranu Čolaku!


Potom je otišao na pripreme na Filipine i tamo po tko zna koji put skinuo nacionalni rekord – ovaj puta u disciplini ronjenja u dubinu smono-perajom (CWT), zaronivši doimpresivnih 115 m i tako poboljšavši dotadašnji nacionalni rekordza čak 7 metara!

Trenutačno se naš “čudesni Hrvat”nalazi u Kaşu na obali Sredozemnoga mora u južnoj Turskoj, gdje se priprema za početak prvogaCMAS Europskoga dubinskog prvenstva i s nestrpljenjem očekuje nove sportske izazove koje pred njega postavlja ovo natjecanje.

Na Euru u Turskoj Goran će nastupiti u sve 3 dubinske discipline: već spomenutoj CWT (3.10.), potom disciplini CNF – ronjenja na dah bez peraja (4.10.) te naposljetku disciplini BiFin – ronjenja na dah s dvije peraje (6.10.).

O kojem rangu natjecanja se radi najbolje govori Goranova konkurencija koja je ove godine na razini svjetskoga prvenstva. U svakoj disciplini nastupa najmanje tri od pet najboljih ronioca na svijetu, a u disciplini BiFin i više od toga. A dovoljno je reći da na natjecanje stiže i Rus Aleksej Molčanov, trenutačno bez sumnje najbolji natjecatelj u disciplinama ronjenja u dubinu.

Usto su i uvjeti za ronjenje zbog lošega vremena i neočekivano hladnoga mora u Turskoj izuzetno teški, stoga će i samo natjecanje biti dodatno zahtjevno.

No Goran nas je toliko puta dosad ostavljao bez daha – stoga poželimo mu i ovaj puta puno sreće i uspješne nastupe!

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close